Familjen – Cecilia Lidbeck

13 Apr

9789178131273_200x_familjenHär kommer en av dom mest obehagliga böcker jag har läst. En gnagande känsla som följer en genom hela boken.

Familjen utspelar sig i vad jag antar är Sverige i nutid. Ella bor på vad dom kallar för Gården. Den ligger avlägset vid en skog och har stora stängsel som går runtomkring. Så att ingen av dom Förlorade kan ta sig in. Ella bor där med Familjen som består av tolv personer. Hon vet inte vem hennes riktiga föräldrar är. På Gården har alla bara Far. Han leder gruppen och var den som grundade Gården för flera år sedan. Far ser till att all mat dom äter välsignas av solen och att ingenting utifrån kommer in och förgiftar dom. Alla på Gården måste följa reglerna för att dom ska överleva Kollapsen som kommer komma en dag.

Dom utanför Gården har inte valt den rätta vägen alltså förtjänar dom inte att klara av Kollapsen.Ella försöker göra allting rätt så att hon ska överleva Kollapsen men det är så svårt. Och en dag när hon är ute och går vid stängslet så träffar hon en pojke. Dom börjar prata och pojken säger saker om världen utanför som inte alls stämmer med det som Far har läsrt dom. Ella måste nu bestämma sig för hur hon ska göra, ska hon övertala honom om att flytta till Gården, eller ska hon försöka glömma att hon ens har träffat honom.

En otroligt spännande bok som passar bäst för åldern 12-15.

/Saga

Lämna en kommentar