Familjen Knyckertz och Ismans hemlighet

15 Maj

Familjen Knyckertz och Ismans hemlighet

Som jag gillar familjen Knyckertz! Det är precis min tramsiga humor med massa språkliga blinkningar och snack med mig som läsare, framför allt eftersom jag har läst de förra böckerna. Man måste inte det men det förhöjer läsningen.

Ellen, eller Kriminellen som hon egentligen heter, vaknar tidigt en morgon och beger sig över till grannen för att knycka morgontidningen. Hon heter väl inte Knyckertz för inte 😉 Väl hos grannen Isman blir hon påkommen men lyckas snacka sig ut ur situationen och får till och med följa med honom in i huset. Det är nämligen så att stackars Isman har fått spöken i sitt hus. Jordiga fotspår och någon som andas (!) på honom om nätterna. Ellen hjälper till och kikar runt efter spöken men hittar ”bara” en GULDDIAMANT i Ismans sovrum. Kan det tänkas vara den försvunna Gulddiamanten?? O, nej, säger Isman det kan ju inte vara den eftersom den gulddiamanten är försvunnen och denna gulddiamanten är här! Han är inte skarpaste kniven i lådan, den där Isman 🙂

En gulddiamant är det hur eller hur och den skulle passa perfekt i Ellens dockskåp, tycker Ellen som bestämmer sig för att knycka den! Hur svårt kan det vara? Något svårare än vad hon tänkt sig!!

Så rolig bok! Skynda dig till biblan och låna den innan någon annan hinner sno den!!

/Malin

 

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: