Hospitalets hemlighet

18 Mar

Omslagsbild

Märtas sommarlov brukar se ut så här: Mallorca! Sol, bad och lite mysigt jobbande på mosters restaurang tillsammans med kusinen. Ett perfekt lov!

I år blir det helt annorlunda. Pappa ska fortfarande åka till Mallorca men Märta och mamma ska inte följa med! Det råkar Märta höra när hennes föräldrar tror att hon sover och sedan håller de tyst om det. I stället för Mallorca blir det Vadstena och släktforskning för mamma och Märta. Det är inte samma sak!

Väl i Vadstena verkar ändå mammas släktforskning lite intressant. För länge sedan har deras släkting Arvid bott på hospitalet som nu är omgjort till ett pensionat och Märta och hennes nya kompis Noa lyckas hitta Arvids gamla dagbok. Ju mer de läser i boken desto mer förstår de att allt har inte gått rätt till på det gamla hospitalet för psykiskt sjuka. Ett gammal värdefullt halsband verkar vara stulet och detta halsband skulle kunna betyda mycket både för Märta som för Noa. Det blir mer och mer viktigt att finna det!

Framsidan och bakgrundstexten hade lätt kunna antyda om att detta är en spökhistoria och försökt rida på den läsevågen. Jag är glad att man inte gjorde det. Historien står så bra på egna ben och trots att det faktiskt handlar om mystiska steg på ovanvåningen där ingen är så är det en berättelse om vänskap och mysterier i första hand. Det är verkligen en bra historia vi bjuds på. Personerna känns så avigt tjuriga som man kan vara när man är runt 13 och jag förstår dem verkligen! Jag gillar hur fint Arvid och hans käresta Ester är invävda i den nutida historien och sträckläser verkligen för att få reda på mer om det mystiska halsbandet.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: