Sakramentet – Ann-Sofi Forsmark

9 Mar

Sakramantet-omslag-med-blurbHilde är 14 år gammal och tänker konfimera sig i smyg. Hennes mamma avskyr allt som har med religion att göra och vill absolut inte att hennes dotter ska ha med något sånt att göra. Speciellt inte på Katarina kyrka. När mamma ändå får reda på vad Hilde planerar blir hon jätte arg och säger tvärnej.

Men Hilde går i alla fall tillsammans med sin kompis Happy. Dom trivs ganska bra där på konfirmations träffarna. Men på halloween när alla ska få sova över i kyrkan berättar en av ungdomsledarna läskiga historier om dom som ligger begravda på kyrkogården. Hilde fastnar vid en gravplats med namnet Alice på. Alice blev mördad när hon var 14 och hittades på trappan till Katarina kyrka. När Hilde sen hittar ett foto på det årets konfimander är både Alive och Hildes mamma med på bilden.

Varför vill inte mamma Sofi prata om sin egen konfirmation och vännen Alice? Och vart är det Hildes pappa smyger iväg på kvällarna? Mysterierna och lögnerna hopar sig och Hilde blir indragen i ett spel på liv och döda. Där alla spelarna inte ens är levande.

Passar perfekt för modiga barn i åldern 12 och uppåt.

/Saga

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: