Viktor av Katarina von Bredow

3 Jul

Sista delen i Katarina von Bredows serie om slutet på mellanstadiet. Böckerna om Ellinor och Leo har redan kommit och här har vi Viktors bok. Viktor, som kom till klassen i sexan, och som tog Ellinor med storm till Leos stora förtret. Nu är det bara dagar kvar av sexan innan det långa och härliga sommarlovet börjar, för det är väl så man ska tänka? Att sommarlov är någonting underbart! Viktor vill bara att sexan ska fortsätta. Han vill inte gå på sommarlov, han vill inte att mönstren ska brytas för så länge skolan är i gång har han koll. Att ha koll är viktigt för Viktor för det var när familjen inte hade styrning som det värsta hände och till den känslan vill inte Viktor!

Viktor och hans pappa har fullt upp med att hålla fasaden uppe. De är en trevlig och fin familj som mår bra och är duktiga, eller? I denna fina familj passar det inte in att ha en mamma och fru som äter för mycket piller och det måste till varje pris döljas. Det känns som Viktor och hans pappa ägnar galet mycket tid på att låtsas att allt är ok när det egentligen inte är det.

Det är så sorgligt och kräver så mycket energi och lögner från Viktors sida. Hela tiden läser jag med känslan av att snart briserar bomben, snart kommer hela familjens livslögn att avslöjas och vad händer då? Katarina von Bredow lyckas verkligen få mig engagerad i Viktors öde och jag kan känna att jag håller på att bli knasig på detta pusslande och smusslande. Det måste verkligen finnas en bättre lösning!! Läs boken om Viktor om kompisar och det ibland hopplöst jobbiga livet.
/Malin

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: