Draksvärdet av Malin Wennerhult

22 Maj

Tvättäkta fantasy med portar, drakar, älvor och förstås ondska. Det är så bra!

För Ossian är livet inte så lätt. Hemma orkar mamma mindre och mindre och får utbrott för minsta lilla. Ossian försöker få småbröderna att vara tysta och fixa och dona så att mamma får lugn och ro.

En dag upptäcker Ossian och hans lillebror Ville en port bortom skolvaktmästarens förråd. När de går in kommer de till en ny och magisk värld befolkad av älvor och drakar. Det är helt ljuvligt men det är något som inte står rätt till! Det ligger ett hot över den fina världen men det har sagts att det ska komma en pojke från en annan värld som ska ställa allt till rätta och alla påstår att det är Ossian som är det pojken. Kommer han att klara det?Ossian upplever sig själv som blyg och inte alls modig. Det hade varit bättre att skicka Ville istället på uppdraget. Allt ställs dock på sin spets när Ville blir allvarligt sjuk. Ossian måste lyckas med att rädda världen annars kanske Ossian dör!

Det är välskrivet och så, så bra! Jag dras med lätthet in i berättelsen och ömkar och känner med Ossian. Genast vill jag fortsätta att läsa fortsättningen men måste så klart vänta. Håhåjaja!
/Malin

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: