McTavish är tillbaka!

24 Apr

Underbara McTavish är tillbaka och jobbar vidare på att få ordning på familjen Peachey. Det är inget lätt jobb. Det är semestertider och alla har olika önskningar, storebror Ollie vill ha disco och möjligheten att ragga på brudar, storasyster Ava vill se filosofen Nietzsches födelseort i Tyskland och mamma vill på yoga i Indien. Det är med andra ord upplagt för bråk. Betty tycker att de ska tälta och trots att alla, utom mamma, är emot det så är det tältsemester de ger sig av på. McTavish är synnerligen nöjd för då kan han följa med!

Det blir ett pysslande för McTavish, mamma och Betty att försöka hålla alla på gott humör men att komma ut på en vandring ser helt omöjligt ut. Tur då att McTavish kan knepen!

McTavish är ljuvlig men hur i all världen står någon ut med denna trista pappa? Maken till negativ person får man leta efter. Meg Rosoff har gjort en bra jobb med de olika karaktärerna och framför allt McTavish. Jag skrattar och suckar och stör mig, precis som jag ska, på pappa Peachey och myser med deras semesteräventyr. Man kanske ska ta en tältsemester i sommar? För alla hugade finns en lista så hjälp  med packningen erbjuds också. 👍🏽

 

/Malin

 

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: