Tapir på vift

17 Okt

Bambang och Mango är tillbaka! Denna gång i en air av orange 🙂 men annars med 60-talsinspirerade illustrationer på varje uppslag. Boken är så snygg!

Mango försöker hitta någon slags hobby åt Bambang medan hon själv är på schacklektioner men det verkar svårt. Att baka ligger inte för Bambang utan det slutar med att hela Bambang ser ut som en kaka med glasyr, sockerdekorationer, mjöl och allt. Balett är inte heller Bambangs grej men inom flamencovärlden uppskattas Bambangs hårda tramp och stamp. Det verkar helt enkelt som Bambang är född till flamencostjärna! Vad kul att hitta sin grej och Bambang får också stor uppmärksamhet runt dansandet. Så stor att Bambang till och med erbjuds kontrakt på lyxbåt som dansare!

Kan Bambang lämna Mango efter allt som hon har gjort för honom? Räddat Bambang från diverse faror som kidnappning av elak granne för utställning av ovanliga saker och räddat honom när han blev tillfångatagen som bortsprunget djur.  Kan Mango låta Bambang gå? De är ju vänner men kan man hålla kvar en vän som vill ut i världen?

Ljuvliga Mango och Bambang som känns som de utspelar sig bakåt i tiden men som ändå är nutid i sina ämnen. Vänskap och att stå upp för varandra!
/Malin

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: