Viggo och rädslolistan – Lisa Bjärbo

8 Okt

183410_29706086_o_1Viggo och rädslolistan – Lisa Bjärbo
Viggo är en väldigt orolig person. Han är sju år gammal och bor med sin pappa och sin lillebror Nils. Nils är bara fyra. Varannan helg så kommer mamma också. Hon bor i Danmark.

Jag gillar verkligen Viggo. Han är en så fin liten person, som oroar sig för väldigt mycket saker och jag gråter nästan när jag tänker på den här lilla personen som funderar om så stora saker. Han tänker att om han bara skriver ner det han är rädd för så kan han kanske släppa det. Men det går inte så bra. Och han kan absolut inte prata med pappa om det. För pappa säger bara att det finns inte spöken, att det inte finns något här att vara rädd för. Men det hjälper ju inte. Viggo är ju rädd ändå. Så han håller alla sina rädslor för sig själv istället.

Den här boken fångar känslan av att vara väldigt rädd. Både för saker som spöken och monster men även rädslan över att inte bli tagen på allvar. Och att vara ensam med sina rädslor. En fin bok att läsa med barn och den får en verkligen att tänka på hur man pratar med barnen om rädslor. Bara för att vi säger att dem alltid ska prata med en vuxen så hjälper det inte ifall den vuxna inte tar dem på allvar. Passar fint för alla att läsa men inriktar sig till barn som har börjat läsa själva. Men jag rekommenderar alla föräldrar och pedagoger att läsa den här boken.
/ Saga

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: