Veckans boktips

24 Sep

Veckobrevstips från skolbiblioteken v. 39

 

Lågstadiet

Wänblad, Ett monster på tivoli

Ebba och Boris ska få gå på tivoli tillsammans med Ebbas pappa. Han är mest intresserad av att köpa lotter och äta glass medan Ebba vill åka allt som är läskigt. Boris vet inte vad han ska tänka och tro för han har aldrig varit på tivoli innan. De börjar med Spöktåget men åsikterna därom är delade. Ebba skakar av skräck med Boris mest tyckte att spökena såg ut som hans moster Ragna J.

För att kunna få åka den största och häftigaste berg- och dalbanan Dödsloopen måste Ebba och Boris dock få med sin den glassälskande pappan och Boris vet precis knepet!

Nytt och roligt om Familjen Monstersson! Jag gillar kombinationen av versaler och gemener i texten och att den följer sitt mönster vad det gäller karaktärerna.

 

Mellanstadiet

Tuffa gänget är tillbaka och tyvärr även Doktor Rudolf Marmelad a k a det ondskefulla marsvinet. Precis som han har lovat så kommer han tillbaka och tänker UTROTA jorden. Denna gång tar han hjälp av ulliga och gulliga kattungar som han har gjort om till zombier, zattungar!! Varg, Piraya, Orm och Haj får fullt upp. Tur att agent Räv emellanåt kommer till undsättning. Väldigt tur, tycker Varg som är så upp över öronen förälskad i agent Räv! Även med agent Rävs hjälp blir det struligt, helst för Orm som på kuppen håller på att bli uppäten av typ gammelmormor Krokodil! Aj, aj, det är ett tufft liv för tuffa gänget när världen återigen ska räddas. Tufft men kul för oss som får läsa om det 🙂
/Malin

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: