Det fina med Kerstin

19 Sep

Kerstin är 6 år och går i f-klass och de ska rita självporträtt men oturligt nog finns det ingen guldpenna. Hur ska Kerstin då kunna rita sitt hår? Kompisen Fatima säger att Kerstins hår är orange så det går lika bra med den pennan men det tycker INTE Kerstin och förresten så skulle hon helst vilja säga upp bekantskapen med Fatima. Jämt vill hon leka! Pust, tycker Kerstin som skulle kunna tänka sig att vara ensam lite mer.

Guld är Kerstins älsklingsfärg och under sängen har hon en egen guldsamling. En dag får den ett tillskott i form av en guldring. Tänk, vilken tur att Kerstin hittade den i korridoren! När fröken Lotta efterlyser sin vigselring blir det konstigt i magen för Kerstin och ur hennes mun hoppar INGA ord. Sedan känns det för sent att berätta om ringen, så hur ska Kerstin göra nu?

Ljuvliga Kerstin som samlar på guld och gillar att vara för sig själv. Detta är en toppenbok av Helena Hedlund om en kavat tjej och om livet, det svåra med kompisar och om fina saker som man bara vill behålla!

/Malin

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: