Hasselskogen – Melissa Albert

18 Jun

 

albert_hasselskogen_omslag_inbDen här boken är en av dem bästa ungdomsböcker jag läst. Någonsin. Den är en perfekt blandning mellan skräck och drama och den lyckas klämma in några riktigt roliga bitar så att det inte blir för tungt. Den är väldigt mörk och ju mer man läser ju djupare i mörkret kommer man.

Alice är sjutton år gammal och har tillbringat hela sitt liv kringresande med sin mamma Ella. Dem rör sig från plats till plats och stannar aldrig länge nog för att Alice ska kunna skaffa sig vänner eller någon form av lycklig tillvaro. Men hon har sin mamma. Ella och Alice är bästa vänner och Alice vet att Ella inte flyttar runt dem bara för att. Oturen förföljer dem och ifall dem stannar för länge på en plats så börjar hemska saker hända. Det är som om dem är jagade.

När Alice mormor, den tillbakadragna författaren Altea, dör ensam i sitt stora hus Hasselskogen så tror Ella att allt är säkert, det hon springer från borde ha försvunnit med hennes mormor. Men Ella blir kidnappad av en varelse som verkar komma från Hinsidan. Platsen som Altea skrev om. Men sagorna om Hinsidan är inte trevliga eller något som man berättar för barn. Dem är hemska och mörka och Alice som aldrig vetat att det finns sanning i sagorna om Hinsidan, hon har aldrig ens läst hennes mormors bok, måste hitta sin mamma. Hon blir inte mindre rädd av att hennes mammas sista medelande till henne lyder ”Håll dig borta från Hasselskogen” och hon vet att det är just till Hasselskogen hon måste bege sig för att hitta sin mamma igen.

/Saga

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: