Minoo och vinterskeppet

25 Apr

Det är en allvarsam och fin historia vi får berättad som handlar om hemligheter. Stora hemligheter och små men framför allt hemligheter som är jobbiga att hålla inom sig. Minoo har sina som hon försöker undvika att berätta för kapten Klas och han har en hel drös tillsammans med sin fru Gudrun. Men nu gick vi händelserna i förväg..

Minoo ska sova över med bästa kompisen Ebba och hon är överlycklig för det ända tills föräldrarna kommer och säger att hon måste passa lillebror Mirza. Så himla typiskt! Alltid ska han komma och förstöra. Mamma och pappa måste jobba och det är på helgerna och kvällarna som det är bäst betalt och därför blir det på Minoos lott att ta hand om Mirza.  Denna lillebror som har en förmåga att ställa till det hela tiden. Denna eftermiddag är det dock Minoo som sätter igång allt trubbel som kommer att komma.

När syskonen kommer hem så ligger det nämligen där, brevet från Migrationsverket! Ska de få stanna eller inte? Minoo får panik och flyr hemmet med Mirza som drar med sig Minoo till hamnen. Innan hon vet ordet av så har Mirza hoppat ombord på en båt. Det finns inget annat för Minoo att göra än att springa efter honom upp på båten som i nästa sekund lägger ut. På bara några minuter har de lämnat sitt trygga hem och befinner sig ute på havet! Hjälp, vad ska de göra nu? Är kaptenen på båten snäll eller kommer han att sätta i land dem på första bästa kobbe? Det är också något mystiskt med båten. Vad är det för barn som har ett rum där men som inte syns till?

Anna Ehring har tidigare skrivit böckerna i serien om Drakhjärta som är så bra och här i berättelsen om Minoo är hon i högform igen. Tårar rinner sakta nerför mina kinder när jag läser de sista kapitlen. Det är så välberättat och så bra om just hemligheter och det läkande med att berätta dem. Jag älskar böcker om relationer!
/Malin

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: