Armstrong av Kuhlmann

10 Jan

Kuhlmann har tidigare gett ut bilderboken om den flygande musen Lindbergh och har återvänt till idén om möss och flygfärder.

I Armstrong är det den lilla musen Armstrong som försöker övertyga sina andra muskompisar om att månen inte är en ost. Det är lönlöst! Mössen är övertygade, månen är rund och har hål som en ost, ibland är den gul som en gouda eller vit som en camenbert. Så vad ska man göra? Armstrong bestämmer sig till slut för att flyga till månen och undersöka den och samla bevis. Sagt och gjort börjar han bygga rymdfärdkoster. Efter några misslyckade försök och med människorna med slokhattar och trenchcoats i hälarna lyckas han ta sig iväg! Vilken lycka!

Underbar bok med fantastiska bilder av Torben Kuhlmann om den lilla musens färd till månen redan 1955, med andra ord låångt före människan! Fake news-blinkningen om att såväl musen som den första människan hette Armstrong är ljuvligt. 🙂 Det gör att människan Armstrong kan säga att just Armstrong var först på månen utan att ljuga.
/Malin

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: