Slottsmysteriet av Martin Widmark

6 Sep

Det är alltid lika kul med en ny LasseMaja tycker jag och även denna gång slår jag igen den nöjd och belåten! Kanske lite chokladsugen, dock:)

Lasse och Maja och alla Vallebybor har blivit inbjudna till chokladprovning på slottet av greve Erik von Farsen. Klart man vill komma på gratis chokladprovning, helst Rune Andersson som är kombinationen chokladälskande snåljåp.

Slottet är vackert med fina möbler och tavlor och Barbro Palm är överförtjust, så här mycket pengar skulle man ha och bo så här vackert tycker hon och armbågar stackars Muhammed Karat i sidan varje gång hon ser något fint.

Erbjudandet från greven om att själv kunna tjäna massa pengar tas därför emot med glädje och förväntningar. Nästan hela Valleby vill köpa in sig i grevens plantager söder om Jamaica. Alla är eld och lågor, utom kanske Rune Andersson, men Lasse och Maja börjar tycka att det är något skumt med greven och betjänten och hela upplevelsen. Är egentligen chokladen så fantastisk? Smakar den inte lite som på Super-Livs?

Nytt äventyr med Lasse och Maja och tur för  hela Valleby att de är där!
/Malin

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: