Gruvans hemlighet av Dan och Lotta Höjer

16 Aug

Gruvans hemlighet är fortsättningen på Stoppa greven och handlar återigen om Hampus. När han och Emma nu har täppt till tidshålen så är han ensam igen. Emma, som levde 1914, kan han inte komma i kontakt med och han saknar henne oändligt. Tillbaka i skolan får han dock en ny klasskamrat Tindra som är så otroligt lik Emma att han först tror att hon har kommit tillbaka, men Tindra är inte alls intresserad av att bli kompis med Hampus. Till slut lyckas han nå fram till henne.

 När tidshålen verkar  återuppstå och ser Hampus sin chans att få komma till Emma igen men hamnar istället tillsammans med Tindra och hennes hund i Falun på 1600-talet! Hur ska de komma därifrån? Och hur ska de hjälpa Emma, som i sin längtan efter Hampus också hoppat i tidshålet, och blir anklagad för att vara häxa?

 Jag älskar äventyrsböcker och jag älskar böcker som hoppar fram och tillbaka i tiden, vilken perfekt kombo med serien om Hampus! Spännande och i rasande fart far vi fram genom berättelsen som känns autentisk och verklig. Det är tur att vi lever i 2000-talet för allt var verkligen inte bättre förr! Författarna Höjer tar oss med till ett skitigt, smutsigt och allt annat än hälsosamt Falun där gruvindustrin och dess pampar och präster bestämmer allt. Människoliv är utbytbara och barn kan man stänga in i gruvan och låta de arbeta till de dör och då byts de ut mot nya ungar… Där vill inte Hampus, Emma och Tindra hamna!

/Malin

 

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: