De ensliga själarnas ö av E S Leijnse

7 Jul

Det är andra boken som jag läser om Blå Jungfrun och jag känner att ön drar i mig, jag vill verkligen åka dit! Det är likadant för Nora när hon kommer dit, Blå Jungfrun känns som hemma för henne.

 Rick och Nora ska spendera några sommarlovsdagar hos morfar och Manuela i Byxelkrok på norra Öland. Egentligen är Nora inte så sugen på att åka dit, men måste ändå fara med. Där har Rick kompisar, precis som han har i Kalmar och Nora blir återigen påmind om att hon är ganska ensam. Det är en känsla som hon både söker sig till men ändå inte tycker om.

En dag bestäms det att de ska på utflykt till Blå Jungfrun och redan när Nora kommer dit känner hon sig hel. Så fort de lämnat ön längtar hon tillbaka och tjatar sig till att de ska åka dit igen och övernatta i vindskydd. Vad är det med ön som drar så? Och vad är det som sker på ön? Marken skakar och överallt på norra Öland rapporteras det om hemfridsbrott. Människor som bryter sig in i hem, men inget blir stulet och figurerna verkar helt världsfrånvända med blanka ögon utan irisar som finns där ena sekunden för att sedan gå upp i rök. Kan det ha något med att göra med skrönorna om att man aldrig få ta med sig stenar från Blå Jungfrun? För när Rick och Nora är där så kommer de på en stentjuv! Vill ön hämnas på de stulna stenarna?

 Emma och Simon Leijnse har skrivit en spökig och lite läskig, men framför allt mystisk, berättelse med bas i myterna som finns om Blå Jungfrun. Ön Blå Jungfrun som också går under namnet Blåkulla! Den är så bra och kul för mig att läsa som någon gång varit på Blå Jungfrun och som absolut känner att jag måste dit igen!

/Malin

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: