Nelly Rapp och gastarna i skolan

19 Apr
 
”- Jag ska bli lärare!
– Lärare? sa jag förvånat.
– Det viktigaste jobbet i världen, sa Valle. Man lär ungarna räkna och läsa och att de inte ska slå varandra i huvudet med bandyklubborna.
Han knackade mig lätt med skeden i skallen. Jag kände i den stunden hur mycket jag tyckte om honom. Valle var alltid så glad och såg möjligheterna i stället för svårigheterna.
Jag låg en stund och funderade över vad vi hade pratat om. Jag förstod att Valle hade rätt. Man måste börja med barnen om man ville göra världen till en bättre plats att leva i.”
Jag älskar Martin Widmarks brandtal till alla lärare. Så sant, så sant och han har börjat med barnen på sitt vis, som författare.
Trots att Valle får ett styvt jobb att agera lärare i senaste Nelly Rapp och gastarna i skolan så misströstar han inte!
Nelly och Valle ska ut och campa på sommarlovets första dagar och kommer i kontakt med en gammal skola där det går tre gastflickor som inte alls vill lära sig att räkna och läsa. De vill bara sjunga, sjunga, sjunga! Med de tre L:en Lugn, Lärdom och List lyckas dock Nelly och Valle få in dem på rätta banan och under tiden har vi som läsare en trevlig stund. Ljuvliga Nelly och Valle!
/Malin

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: