Det hemliga brevet av Magnus Ljuggren

10 Aug

brevetMin man är väldigt lång men inte vad man skulle kalla för stor och stark, ingen muskelknutte direkt. Istället har han massa ord som han kan klä sina tankar och funderingar med som vi kan utbyta tillsammans. Det är lite mer intressant tycker jag.

Tyvärr är det nog många som, liksom Rodrick, gått på myten om vad en tjej vill ha. Jag kan ju inte imponera med nga speciella tricks, tänker Rodrick. rodrick

Riddare Beatrix har kommit till borgen med ett hemligt brev till kungen och alla riddarna blir alldeles till sig i trasorna. Vilken brud! De gör allt för att dra till sig hennes uppmärksamhet, även Rodrick. Men vad har han att komma med, undrar han? Som tur är kan Fiona och Egon hjälpa honom lite. Varför inte ta och skriva en dikt till henne eller ett brev? Med viss assistans från Fiona och Egon blir det riktigt bra, men fortfarande tvivlar Rodrick och riddarna är inte direkt till någon större hjälp.

-Vilket löjligt brev, skrattar Svarta riddaren och man kan se att de övriga faller in i skrattet, men skrattar först som skrattar sist, eller?

Ljuvliga Riddarskolan, som jag älskar dem! Bra att Beatrix är en riddare och att det inte ens behöver nämnas eller förklaras att hon är en tjej. Hon bara är – förstås!

/Malin

 

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: