Den kallaste flickan i Coldtown

13 Jun

kallasteflickanDen kallaste flickan i Coldtown av Holly Black

Jag läste titeln på denna och visste direkt att den var en måste-läsa-bok. Jag vet att Holly Black har varit ganska populär de senaste åren men detta är faktiskt det första hon har skrivit för unga som jag har läst.

Den kallaste flickan i Coldtown handlar om Tana som en morgon vaknar upp bakom draperiet i ett badkar efter en fest. Och tur var det att hon befann sig just där för när hon stiger upp ur badkaret och lämnar badrummet så visar det sig att alla hennes vänner, alla som varit på festen, har dödats. I ett rum hittar hon sin expojkvän Aidan fastkedjad i en säng, han är denna enda av hennes vänner som lever. I samma rum där Aidan ligger sitter också en annan kille, även han fastkedjad. Hans röda ögon ser bedjande på Tana och hon kan inte annat än hjälpa även honom, trots att han är vampyr.

Tillsammans ska de ta sig till närmaste Coldtown, en muromgärdad stad där vampyrer låses in tillsammans med de människor som råkade befinna sig där när vampyrismen började spridas. Där kan Aidan, som blivit biten, och Tana, som blivit skrapad med vampyrtänder kanske slåss mot omvandlingen. Håller man ut utan att dricka människoblod i 88 dagar så förblir man människa. OM man kan stå emot hungern. Och allt annat som sker runt omkring.

Lite osammanhängande beskrivning, men också en lite osammanhängande (fast spännande!) bok! Läs om du gillar vampyrer, blod och lite kärlek.

 

/Jennie

 

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: