Jag som inte ens gillar fantasy!

8 Jun

isdrakenMen jag blev förstås nyfiken eftersom det är George R. R. Martin (En värld av is och eld som är grunden till Tv-serien Game of thrones) som skrivet den.

Jag kan avslöja, jag är helt betagen! Så himla bra!

Adara föddes den kallaste natten i mannaminne, med hy som är blekblå och iskall. Vintern hade helt enkelt vidrört henne och hon har inte blivit varm sedan dess. I byn uppe i norr bor hon ganska ensligt tillsammans med pappan och storasyskonen. Varje sommar kommer farbror Hal med sin stridsdrake och berättar om världen utanför och framför allt om kriget mot landet i norr. Hela sommaren bara längtar Adara till sin födelsedag mitt i vintern. Hon längtar till kylan och till att isdraken ska komma. Adara är ensam om att sakna isdraken. Den drar med sig vintern och kylan och är farlig, men Adara har förstått att den är hennes vän.

Men kriget kommer närmare och närmare och farbror Hal uppmanar familjen att fly söderut, fast hur ska isdraken då kunna hitta Adara?

Boken är ganska långsamt berättad och jag tycker om det. Bilderna är suggestiva och passar in i berättelsen. Den är, helt enkelt, fantastisk fastän det är en fantasy. 🙂

/Malin

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: