Mer från Öland

13 Apr

blåI skuggan av Blå Jungfrun 

Therese ska spendera påsklovet med sin mamma på Blå Jungfrun, den lilla ön utanför Oskarshamn. Mamman är där som arkeolog och ska undersöka ön och Therese kommer att få många långa dagar utan henne. Som tur är kommer vännen Daniel på besök. Men redan innan han hinner komma händer det mycket. Utan att Therese förstår hur så dras hon in i en spökhistoria med förgreningar till såväl 1600 som 1800-talet. Genom ett grönt smycke rullas en kuslig historia upp om ondska, våld och brutna löften.

Med fara för sina liv traskar Therese och Daniel runt på Blå Jungfruns otillgängliga natur och jag kan inget annat än att längta efter sommaren och planera en resa dit! Anna-Karin Andersson har skrivit en spännande historia som gör mig så sugen på att vandra och upptäcka grottorna, jättegrytorna och utsikten på Blå Jungfrun. Med ett målande språk kan jag riktigt se naturen framför mig samtidigt som det isar i magen. Är de goda eller onda dessa spöken?

 Vill du höra mer om boken och utgrävningarna på Blå Jungfrun? Kom till Lilla Litteraturkvällen tisdagen 19 april kl. 18:00 Färjestadens bibliotek, Köpstaden.

/Malin

 

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: