Tilly´s promise

23 Dec

tillyJag brukar inte läsa engelska böcker, helt enkelt för att jag tycker att det går för långsamt. Men med Google translate i min hand tar jag mig ändå framåt ganska raskt i Tilly´s promise. Boken är relativt lättläst, med luftig text och med ord på min nivå och så är den precis mitt i prick för mig. Jag erkänner jag är svag för böcker som utspelar sig första halvan av det förra seklet och det är precis vad Tilly´s promise gör.

Tiden är strax innan första världskriget och Tilly och Harry har blivit ett par. När kriget drar igång anmäler sig Harry till tjänstgöring eftersom kriget ändå kommer att vara slut till jul. När julen är över och kriget fortfarande inte är slut dras fler och fler in i kriget. Tilly börjar som sjuksköterska och hennes lätt förståndshandikappade bror George blir också inkallad. När Tilly får veta att George ska hamna i Harrys kompani ber hon Harry att se efter George. Detta löfte ger Harry ogärna och det blir också ett löfte som är svårt att hålla!

Detta är en bok som jag satt och läste klockan 06:15 innan frukost och även alldeles för sent i min säng. Jag var helt tagen av berättelsen och rekommenderar den verkligen varmt!

/Malin

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: