Ny bok om Harry och Gunnar

6 Maj

rymlingenHarry, Gunnar och rymlingen av Nordin och Gordon

Jag tyckte så mycket om förra boken om Harry och Gunnar, så mina förväntningar var höga och visst infriades de! Det var dock en helt annan bok som jag fick läsa. Harry, Gunnar och presenten var en riktig ”må bra” bok, medan Harry, Gunnar och rymlingen påminner om att alla barn inte har det lugnt och tryggt i sina hem. Alla skilsmässor är inte lyckade..

När Gunnar kommer hem till portuppgången möts han av arga röster och skrik. Hela trapphuset fylls av bråk och givetvis går han inte in utan väntar på baksidan tills storebror Harry kommer. Harry tycker i stället att det är mer spännande än läskigt och tillsammans smyger de genom källaren för att höra mer, men i källaren hör de något annat, nämligen snyftningar. Där sitter sjuåriga Sonja och gråter medan hennes föräldrar bråkar.

Efter fika hemma hos Harry och Gunnar vägrar Sonja att gå hem och istället gömmer Harry och Gunnar henne i garderoben. Snart är polisen inkopplad för en sjuårig flicka är försvunnen! Oj, det var ju inte så de hade tänkt sig att det skulle bli.

Boken är precis som den förra en varm historia och bröderna bryr sig verkligen om lilla Sonja. Och föräldrarna då? De är mest som föräldrar är, mänskliga.

 

/Malin

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: