Äventyr + fantasy= Kanekrönikan

22 Apr

pyramidenRick Riordan har skrivit de omtyckta och filmatiserade böckerna om Percy Jackson som det i april kommer en spinoffserie på. Därtill har han börjat på en ny serie med den egyptiska mytologin som bas, Kanekrönikan.

Carter och Sadie är barn till den berömde egyptologen Julius Kane men har sedan sexårsåldern knappt träffat varandra. Sadie måste, efter moderns mystiska död, bo hos sina morföräldrar medan Carter turnerar världen runt tillsammans med pappan. Två gånger om året ses de och när boken tar sin början är det just vid ett sådant tillfälle.

Carter är tillsammans med pappa Julius i London för att träffa Sadie och alla tre åker till British museum och den egyptiska avdelningen. Vad pappan egentligen tänkt göra är för alla dold i mörker, men det bli i alla fall inte som det är tänkt. Istället sprängs Rosettastenen och pappan försvinner. Nu öppnar sig en helt ny värld för Carter och Sadie när de i sin jakt på pappan för första gången får veta sitt ursprung. De är i rakt nedstigande led släktingar till de berömda faraonerna! Det är också de som kanske kan rädda inte bara pappan, utan även världen. Kaos håller på att ta över makten och de gamla gudarna Horus, Isis och Osiris måste förlita sig på att dessa ungdomar är kapabla att stå upp mot Set och de andra ondskefulla gudarna. Men med endast några timmars träning är frågan om de verkligen kan det?

Här serveras vi en nästan 600 sidors äventyrsberättelse med fantasyinslag ur den egyptiska mytologin och detta är bara del 1!
/Malin

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: