Världens viktigaste kyss…

13 Jan

…ja, det är vad jag har läst om under julen. Bland annat. Och fanns det någonsin en tid då den här boken behövdes så är det väl nu, när man ser på nyheterna om vad länder som Ryssland och Egypten håller på med.

david-levithan-varldens-viktigaste-kyssBoken som är skriven av David Levithan handlar om sju tonåringar som letar efter det som får livet att kännas, nämligen kärleken. Titeln på boken är tagen från ett av paren i boken, Harry och Craig som tidigare har varit ett par men som nu (med varierande känslor för varandra) ska slå rekord i kyssning (är det ett ord?). Det innebär att de ska kyssas i 32 timmar lite drygt. Men det är inte bara för egen del de ska rulla tunga, utan för att visa världen att det inte finns något att vara rädd för, att kärlek är kärlek och ingen ska få säga något annat.

Boken handlar också om Neil och Peter, som har varit tillsammans en längre tid, Ryan och Avery som precis har träffats och Cooper som tror att livet måste göra ont om det skall vara värt att levas. De här personerna binds i boken samman av tidigare generationers aidsoffer som genom boken beskriver hur annorlunda vår värld idag ser ut mot hur den var tidigare. Men när jag läser boken förstår jag också att allt inte har ändrats. Jag tror på en vackrare, tolerantare morgondag, vilket jag tror att Levithans böcker kan hjälpa till att skapa.

/Jennie

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: