Mitt i småländska skogarna

7 Jan

skogenSkogens systrar av Petrus Dahlin satt jag och läste mitt i de småländska skogarna och det var verkligen en passande läsplats!

Toms mamma och pappa har köpt ett torp mitt i skogen. Det som är så bra, tycker föräldrarna, är att det ligger alldeles, alldeles ensamt. Inte ett hus på flera mils avstånd! Hur det kan vara bra förstår inte Tom alls. Han saknar staden, kompisarna, tv-spelen och Internet. Här finns det mest kottar, träd och mygg, vem kan bli glad av det?

Inte nog med att torpet ligger ensamt utan det är i uselt skick också, så Toms föräldrar håller bara på att renovera dagarna i ändå. Tom har så trist!

När han ger sig ut i skogen för att leta efter sjön att bada i gör han dock en oväntat upptäckt! Mitt i ödeskogen träffar han på tre systrar. Smutsiga, skygga och lite förvildade bor de själva i skogen efter att ha blivit övergivna av sina föräldrar. Lyckan är total för Tom, kan man tänka, men kanske ändå inte. Ibland är systrarna alldeles underbara men ibland – känns det nästan som de försöker ha ihjäl Tom!
/Malin

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: