Drömmen för Millan

12 Nov

drömmen”Jag och min häst. Glimra och jag. Vi smälter ihop till en enda varelse, vi flyger fram, fria och starka. Aldrig tidigare har jag känt mig så levande.”

Lycka är det Millan känner. Hästen Glimra ger henne så mycket lycka! Det finns faktiskt mycket som Millan känner sig glad för just nu. Joel, som man kan prata med, som verkligen förstår, pappa som har ett jobb och som har hållit sig nykter i flera veckor och mamma som faktiskt flera gånger ha orkat att hämta och lämna Josef på förskolan. Vissa dagar har hon till och med lagat mat!

Millan är lycklig men också oändligt rädd. Rädd för att börja vänja sig och tro att livet kan vara så här. Det skulle vara så skönt, men julen närmar sig och den brukar tyvärr oftast handla om fylla, bråk och tårar. Millan vill så innerligt gärna att 5-åriga Josef, för första gången, ska få uppleva en riktig jul. En jul med mat, glädje, Kalle Anka och kanske till och med några julklappar. Kommer hennes föräldrar att kunna ge dem det?

Tredje boken om Millan gör mig inte besviken. Som jag har gråtit med henne och tänk att det faktiskt finns barn som bara hoppas att det ska finnas mat på bordet på julafton, istället för sprit och därmed bråk och tårar! Böckerna om Millan berör verkligen!

/Malin

 

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: