Tjur, tjur

5 Mar

toroAntonito har blivit vuxen och till och med farfar. Hans sonson och han är bra kompisar och efter att sonsonen Antonito sparkat en boll genom fönstret frågar han farfar om han aldrig gjort något riktigt dumt. Då berättar farfar Antonito för första gången om när han var liten på 30-talet och bodde i Andalusien i södra Spanien.

Han bodde på bondgård tillsammans med sina föräldrar och storasyster och de födde upp tjurar. En av tjurarnas mamma klarar inte förlossningen utan dör och det blir Antonito som får föda upp tjuren Paco. De blir bästa vänner, lite för bra vänner tycker pappan som vill att tjuren Paco ska vara som en tjur och inte för van vid människor. Det är nämligen så att tjurarna som föds upp ska senare bli tjurfäktningstjurar och de ska inte gulla med människor utan vilja döda dem!

Antonito förstår inte hur det går till på en tjurfäktningsarena och blir chockad när han tillsammans med sin syster få komma dit och se hur tjurarna långsamt plågas till döds! Det kan han aldrig låta hända Paco! Antonito bestämmer sig att han ska rädda Paco och hans plan få konsekvenser för både Paco, hans själv och några till, allt medan kriget närmar sig hans by!

/Malin

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: