Samuels sällsamma kalender

29 Nov

För en tid sedan skrev jag så här om Ossians ovanliga nanny:

ossianOssians ovanliga nanny av Ylva Karlsson

Bröderna Ossian och Samuel har föräldrar som ständigt jobbar. Är de inte på jobbet, så jobbar de hemifrån. De har inte ens tid att fira Ossians födelsedag … ja, i alla fall inte den dagen.

En dag börjar Petronella jobba som barnflicka i familjen. De dagar som hon hämtar pojkarna efter fritids händer det spännande saker. De kan ha solig picknick, fastän det regnar runt om dem. Pertronella visar dem magiska, förtrollade och underliga saker.

Ossian och Samuel har roligt tillsammans med Petronella, men det finns något oroande. Ossian varnas för gula hundar och Samuel för sjunde trappsteget. Vad betyder det? Läs boken så får du se.

Det är en spännande och magisk bok! Nu kommer bok nummer två:

samuelSamuels sällsamma kalender
av Ylva Karlsson

Julen närmar sig. Barnen får flera advetskalendrar –  chokladkalendrar, glitterkalendrar, kalendrar med muminfigurer och bäst av allt en magisk kalender av Petronella!

Den magiska kalender är verkligen magisk. Luckorna flyttar sig och blir större och mindre. Samuel och Ossian kan faktiskt gå in i kalendern.

Trots att det är en spännande tid, så händer också otrevliga saker. Petronella blir påkörd och kan inte komma till pojkarna för en tid. Mamma och pappa arbetar som vanligt Jämt. Ingen har tid att hämta pojkarna på skola och förskola. Ingen har tid att följa med på avslutning i den magiska simskolan. Ingen har tid att pyssla. Ingen…

Samuel blir så arg. Han skriker och bråkar. Ossian blir alldeles tyst istället. En dag är han försvunnen. Samuel förstår att han har gått in i kalendern och han följer efter. Men Ossian är borta och Samuel hittar inte ut ur kalendern…

Spännande!!

(PS.Det är ingen kalender du kan läsa ett avsnitt om dagen, men boken är så spännande att du kanske inte kunnat vänta på nästa avsnitt ändå.)

Gudrun

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: