Nya börja läsaböcker

11 Sep

Nu har skolorna kommit i gång på allvar och här kommer två nya tillskott till Börja läsafloran. Helena Bross är ett säkert kort och har nu kommit med ytterligare böcker i sina två serier Klass 1B och Axel och Omar.

fina kojan Fina kojan

Fina kojan är det senaste bidrag om Axel och Omar som hittar massa brädor i en rivningssäck. De börjar raskt att bygga koja och inreda med möbler de hittat i skräprummet, men då kommer fru Olsson och klagar!

Axel och Omarserien är skriven helt igenom med versaler, vilket jag kan tycka är bra eftersom det är en lätt börja läsabok. Det är inte helt ovanligt att barnen lär sig just stora bokstäver först och här har de då chansen att kunna läsa en hel bok. Lite kul att damen och farbrodern kallas för fru Olsson och herr Björk. Vilka barn säger det i dagens samhälle? Här får de lära sig något nytt..

allraAllra bästa kompisen handlar om Melker som gärna hjälper Majsan att ut och gå med hennes hund Rex. Han är världens finaste, väluppfostrad och rolig. Väl hemma blir det förstås tjat på mamma och pappa. Lillasyster hänger gärna på, för så klart vill hon också ha en hund! Fastän pappa är emot så åker familjen och kollar på valparna till Bella och snart är pappa övertalad. Långa dagar masar sig fram innan det är dags att hämta hem Bobo, men att ha en valp är inte alls samma sak som med Rex. Bobo kissar och bajsar inomhus och tycker att bita i Melkers strumpa är det roligaste som finns! Kommer det någonsin att bli som med Rex? Kommer Bobo att bli allra bästa kompisen?

/Malin

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: