Tur gånger tre

28 Maj

turgångertreTur gånger tre av Sheila Turnage

Tupelo Landing, en liten stad i den amerikanska södern. Alla känner alla. För elva år sedan kom Mo dit, som ett spädbarn flytande på en reklamskylt mitt i en orkan. Och samtidigt kom Översten, en minnsförlustig man som blev som en pappa till Mo. Tillsammans med miss Lana, som fungerar som Mo’s mamma, bildar  de en märklig liten familj som driver stadens kafé. Mo undrar mycket över sin Mamma bortom floden, och skickar med jämna mellanrum iväg flaskpost med frågor till henne, i hopp om att hon en dag skall bli återfunnen.

Plötsligt händer något i Tupelo Landing, den ganska otrevliga Mister Jesse hittas död. Mördad! Och så ramlar Mo och hennes bästa kompis Dale in i en fastligt spännande gåta som man inte alls kan lista ut på förhand hur den kommer att sluta!

Trots att den här boken  handlar om mord och rån och såna grejer så är den skriven på ett roligt och avväpnande sätt. Den påminner mig mycket om Den absolut sanna historien om mitt liv som halvtidsindian av Sherman Alexie, lite mysig i stilen sådär. Och gillar man den så gillar man säkert den här också! Det gör i alla fall jag! (Fast framsidan ger jag inte mycket för…)

/Jennie

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: