INTE EN SERIE TILL!

15 Apr

Jo, faktiskt en serie till. Påminn mig om att inte börja läsa fler serier, särskilt inte serier där nästa del inte kommer ut förrän om flera månader. PÅ ENGELSKA! Vem vet när den kommer på svenska? Fast den som väntar på något gott väntar aldrig för länge vet ni! Det är trots allt en sådan där fruktansvärt bra bok det handlar om!

Steifvater_Kretsen_SLUT_NY_FSC.inddKretsen av Maggie Stiefvater

Boken, som har ett mycket bättre namn på engelska, nämligen The Raven Boys, är en apigt bra bok som utspelar sig i internatskolemiljö. Lite den Hemliga historien, lite Döda Poeters Sällskap. Lite magi, lite vänskap, lite kärlek. Förlåt – mycket magi, mycket vänskap, lite kärlek.

Vi möter den unga Blue som växt upp i ett väldigt excentriskt hus i utkanten av staden Henrietta, Virginia. Hon bor med en samling medium, varav hennes mor är en. Redan som liten fick Blue veta att om hon kysser sin sanna kärlek så kommer hen att dö. Av den anledningen har det inte varit så mycket kyssande i Blues liv, som ni förstår.

Staden Henrietta huserar också en internatskola för förmögna pojkar (korppojkar). På skolan finns ett speciellt gäng med ett speciellt uppdrag. Gansey, Noah, Ronan och Adam – ett slags hopplock av olika personligheter med olika bakgrund. Gansey har gjort det till sin livsuppgift att enligt en gammal legend finna Glendower, en walesisk riddare som sägs kunna återuppväckas och då uppfylla uppväckarens önskningar. När Blue och korppojkarnas vägar korsas uppstår en väldigt fin berättelse som jag skulle vilja låg framför mig att läsa.

Det jag tycker att Maggie Stiefvater är utomordentligt bra på är just att skildra relationer i sina böcker, och jag vill ge henne en eloge för att hon låter relationer ta tid och ges utrymme att utvecklas!

/Jennie

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: