Från riddare till fotbollsplanen

9 Apr

bortdribblad tufft spelBortdribblad och Tufft Spel av Magnus Ljunggren och Mats Vänehem

Kanske har ni tidigare läst böckerna om Riddarskolan? Här kommer en helt ny serie av samma författare och illustratör. Men den här gången handlar det om fotboll. Och så är det mer text i också, vilket är bra för dig som läser lite mer! I Bortdribblad ska Yalam och Samir åka buss hem från sin fotbollsmatch eftersom Yalams mamma inte kan hämta som lovat. Men klarar de av att åka ska de få tjugo kronor att köpa godis för. Det känns först läskigt, men tanken på godiset avgör det hela. Tanken på godiset avgör mer än bara det faktum att de ska åka bussen hem, det avgör två fotbollsmatcher också… Och det visar sig vara svårare än de trodde att åka buss hem själva.

Tufft Spel är det Tove som står i centrum. Hon älskar fotboll, lever för att få spela fotboll. Men idag är det en riktigt tråkig söndag utan varken match eller träning. Toves föräldrar vill att hon ska putsa fönstret i sitt rum. Som tur är slipper hon när tränaren ringer och frågar om hon kan ställa upp och vara med killarna när de ska spela match. Spelet går bra, tills Tove råkar fälla en kille i motståndarlaget och hans pappa börjar skrika att Tove har brutit pojkens ben. Vad har Tove gjort och vad händer nu?

Båda böckerna är riktigt bra, inte bara om man gillar fotboll utan de kan läsas av andra som tycker om att läsa om vardagliga ting med en twist också! Jag vill gärna läsa mer om Bästa klubben och se vad som händer med dem!

/Jennie

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: