För dig som gillar hästar…

12 Jun

…finns det nu nya böcker om både Hallon, Märta och Sigge!

I Farligt Hallon, skriven av Erika Eklund Wilson, bestämmer sig Lisa och Tyra för att leda ut Hallon på vägen trots att de inte får. Hallon är ju rädd för bilar! Men Tyra säger att det nästan aldrig kör några bilar där ändå, så det ska nog gå bra. Vad tror du händer då? Jo, en bil kommer körande! Hur ska det här sluta? Läs boken så får du se!

Erika Eklund Wilson har också skrivit serien Hästar. Den handlar om Märta, hästälskaren som har börjat på ridskola men samtidigt är rädd för hästar. Den nya boken om henne heter Märtas hästsommar. Det är sommar och ridskolan är stängd. Hästarna är på sommarbete och ridläraren Kattis är på semester. Märta och kompisen Maja står inte ut utan hästar, så de besöker Beas stall istället, där de får rida på och sköta om Karamell. Det är jätteroligt fram till den där dagen då Bea säger att Karamell ska säljas. Är Märtas och Majas hästsommar förstörd nu? Eller finns det något de kan göra?

Lin Hallbergs nya bok heter Äntligen Sigge. Äntligen är Elina skötare och får vara med i stallgänget. Fast det är klart – det är gamla trötta Atle som hon får sköta och inte underbara Sigge. Men det är ändå så härligt att få känna sig som en av stortjejerna och det är ju nästan som att ha en egen häst. Allt är roligt ända tills den dagen då det hemska händer Atle. Är det Elinas fel?

 

/Emmely

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: