Mackan äger

17 Maj

Mackan äger av Helena Lund-Isaksson

Mackan älskar fotboll mest av allt. Han drömmer om att vara Zlatan och att springa ut på San Siro i Milano till publikens jubel. Och han skulle vilja att pappa fanns och kunde titta på.

I verkligheten spelar Mackan i Gif som inte har vunnit en enda match i år. Han får springa ut på Vallen, där bara mamma och några andra tanter står och tjoar. Mackans klasskompis Viktor har sagt att det är roligt att möta Gif. För då vet man att man vinner. Det är nästan så att Mackan börjar tro på det själv.

Nu ska laget snart spela mot svårslagna BK Sunnäng. Har den ens någon chans?

En annan ny bok som också handlar om fotboll, fast ur ett annat perspektiv, är Motståndarna av Arne Norlin. Det är den första delen i serien Fans! och den handlar just om hur det är att vara ett fotbollsfan, och så lite om kärlek.

Tove och Noel har just lärt känna varandra. Båda älskar fotboll och de håller på samma lag. Det är i alla fall vad de tror. Snart är det dags för den viktiga matchen mellan AIK och Hammarby. Både Tove och Noel ska gå, fast inte tillsammans.

Efter matchen förändras allt. Plötsligt inser Tove och Noel att de inte alls håller på samma lag. Inte blir det lättare av att Noels storebror gärna vill komma med bland de tuffa fansen i Bajen Forza. Eller att Toves pappa är den stora stjärnspelaren i AIK.

Hur ska Tove och Noel kunna fortsätta träffas när de lag de håller på är ärkefiender?

/Emmely

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: