Sportlovsläsning

16 Feb

Veckorna efter jul har gått fort och nästa vecka är det redan dags för sportlov! På biblioteket finns en del böcker som handlar just om vad som kan hända under ett sportlov, här är några av dem.

Snömannens hemlighet av Martin Widmark

Monsteragenten Nelly Rapp är på sportlov i fjällen när hon får rapport om jättelika fotspår i snön på gränsen mellan Finland och Sverige. Betyder det att det fåtal snömän som finns kvar på jorden är på jakt efter kallare platser att bo på?

Väx upp – och dra till fjällen! av Tomas Dömstedt

Robin hatar skidor och motion, och sitter helst hemma framför datorn. Men Robin har precis fått veta att han måste åka till fjällen med sin pappa som han knappt känner. Och värst av allt, mamma har skickat med pappa en lista. Där står allt han ska lära sig för att bli vuxen. ”Vårda språket, respektera tjejer, inte ljuga.” Med på resan är också en god vän till pappa och hans tonåriga dotter, Kim. Men vem är det som är vuxen egentligen?

Silverormen av Pia Hagmar

Det är sportlov och bröderna Aron, Henke och Leo är med Myggans mamma och pappa i en stuga vid en sjö. De får höra talas om mystiska inbrott i området och upptäcker att den låsta ladan är full av stöldgods. Polisen misstänker Myggans pappa…

Hoppa högt Sigge av Lin Hallberg

Äntligen är det sportlov och Elina får rida Sigge till den stora ridskolan. Här får Elina både galoppera och hoppa med Sigge. Men Sigge är bråkig och på läktaren sitter Jossan och hennes kompisar och tittar på…

Cirkusdeckarna och Fjällmysteriet av Dan Höjer

Cirkus Pommey är på besök i Åre mitt under skidsäsongen. När grevinnan Nora Noppenblads exklusiva halsband stjäls på en restaurang tar deckartvillingarna Kaspar och Katinka upp den dramatiska jakten på tjuven.

Ha ett skönt lov!

/Emmely

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: